Over Cho Tang als persoon


Ik ben geboren in een klein dorpje in Hong Kong genaamd Ping Shan. Op mijn 5e ben ik samen met mijn ouders en mijn broer geëmigreerd naar Nederland, waar ik tot nu toe in diverse plaatsen heb gewoond.


In mijn jeugd heb ik slechts 2 passies gehad en dat waren sporten en video games. Als kind heb ik ervan gedroomd om een ontwikkelaar te worden van video games, maar uiteindelijk kwam ik tot het besef dat ik beter was in het spelen dan het ontwikkelen ervan.


Tot mijn puberteit heb ik nooit veel interesse gehad in kunst en creatieve bezigheden, maar dat veranderde toen ik door verschillende invloeden ben begonnen met het schrijven van rijmen en gedichten. In deze tijd begon ik ook steeds meer interesse te ontwikkelen voor filosofie, al bleef het daar meer bij de actieve daad van filosoferen en niet zozeer het lezen en studeren van filosofische boeken.


Later in mijn pubertijd, ben ik door invloeden van mijn vriendin steeds meer geïnteresseerd geraakt in beeldende kunst. Ik wilde graag dat ik goed kon tekenen en schilderen, maar door een gebrek aan talent heb ik dat achterwege gelaten.


Het was toen dat ik fotografie heb leren waarderen. Een kunstvorm die ik in het verleden, geheel onterecht heb afgewimpeld als een daad die iedereen kan verrichten. Afhankelijk van hoe je het bekijkt klopt het natuurlijk ook wel. Iedereen kan een fototoestel oppikken en een foto schieten, maar hoe meer ik het deed hoe meer diepgang ik vond in het creëren van een foto.


Er kwam zo veel meer kijken bij fotografie dan ik aanvankelijk voor ogen had. Ik leerde de diversiteit van fotografie steeds beter kennen en ik hoorde steeds vaker dat ik veel potentie had. Zulke aanmoedigende woorden hadden veel impact op mij en ik besloot geld te investeren in een spiegelreflexcamera. Het was een beslissing die ik nooit heb betreurd.


De bezigheid werd een hobby, de hobby werd een passie en de passie werd een obsessie.

Naam: Cho Tang

Geboortedatum: 9 Maart, 1986

Geboorteplaats: Kowloon, Hong Kong

Nationaliteiten: Hong Kong en Nederlands

Talen: Nederlands, Engels en Kantonees

Specialiteiten: HDR fotografie en bewerkingen


Spionkopstraat 118

2572 NP Den Haag


Tel Nr: +31(0)70-75 20 531

Mob Nr: +31(0)-615 464 569

E-mail: info@chotang.nl


KvK Nr: 55379508

BTW Nr: NL209162089B01

IBAN: NL52 RABO 0101 3128 06

© COPYRIGHT - CHO TANG FOTOGRAFIE